Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росія не може досягти своїх стратегічних цілей у війні з Україною, - Столтенберг

  • 15.05.2022, 18:40
  • 668

росія так і не змогла досягти жодної стратегічної цілі щодо захоплення українських територій або підриву єдності НАТО

росія не може досягти своїх стратегічних цілей у війні з Україною, - Столтенберг
росія не може досягти своїх стратегічних цілей у війні з Україною, - Столтенберг

Про це заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Берліні, пише Цензор.НЕТ з посиланням на «Укрінформ».

«російська війна в Україні не розгортається так, як планувала москва. Вони не змогли взяти Київ, їх відкинули від Харкова, їх головний наступ на Донбасі був зупинений. росія не досягає своїх стратегічних цілей. Президент Путін хотів завдати поразки Україні, зруйнувати НАТО та розділити Північну Америку й Європу. Але Україна стоїть, НАТО сильніше, ніж будь-коли, Європа та Північна Америка міцно поєднані. Україна може виграти цю війну», — заявив він.

Генсек наголосив, що українці хоробро захищають свою землю, і союзники по Альянсу допомагають їм у цій боротьбі, надають підтримку на мільярди доларів. Протягом попередніх років союзники в Альянсі організували тренування десяткам тисяч українських військовослужбовців.

«Усе це щодня суттєво змінює ситуацію на полі бою. Ми маємо продовжувати та нарощувати нашу військову допомогу Україні та працювати надалі під егідою Групи з підтримки України, яка щойно мала зустрічі у Рамштайні», — сказав Генеральний секретар НАТО.

Він зауважив, що війна росії проти України матиме тривалі наслідки для безпекової системи Європи.

Читайте також: НАТО може визнати росію «безпосередньою загрозою», — Bloomberg

Фото із мережі

Схожі новини