Передплата 2024 ВЗ

Скандал на "Євробаченні": хто був у складі українського журі

  • 15.05.2022, 10:50
  • 2 883

Те, як голосували члени журі від України, обурило народ

Скандал на "Євробаченні": хто був у складі українського журі
Скандал на "Євробаченні": хто був у складі українського журі

Попри перемогу України, конкурс завершився внутрішнім українським скандалом. Глядачів обурили оцінки наших членів журі учасникам від інших країн.

Найбільше — бали виконавцеві із Польщі Крістіану Охману за композицію «River».

У фіналі українське журі не оцінило його композицію, хоча глядачі надали полякові найвищі бали. Українці врахували не лише талант виконавця та його пісню, а й те, що Польща прихистила найбільше переселенців від початку війни і продовжує підтримувати Україну.

Члени журі від України

Очолював журі цьогоріч український продюсер, саунд-продюсер, аранжувальник, звукорежисер, музичний продюсер телевізійного шоу Х-Фактор (9 та 10 сезон) Вадим Лисиця.

Інші члени журі:

Андрій Капраль — співак, соліст вокальної формації «Піккардійська терція», аранжувальник, автор пісень, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка в галузі музичного мистецтва, заслужений артист України.

Ірина Федишин — українська попвиконавиця, популярна співачка, учасниця вокальних шоу.

Андрій Яцків — мультиінструменталіст, диригент, художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Львівської національної філармонії, отримав відзнаку Gremmy як продюсер за найкращий саундтрек 2019 року до серіалу «Чорнобиль».

Лук’ян Галкін — український кінознавець та кінокритик, викладач Національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, виконавчий продюсер телеканалу UA: Культура, головний редактор та співзасновник інтернет-медіа Moviegram, лектор освітніх заходів з питань кіно.

Речницею «Євробачення-2022» від України була солістка гурту Go_A Катерина Павленко.

Скільки балів віддали журі і глядачі України

Національні журі кожної країни-учасниці «Євробачення» голосують під час генеральних репетицій за день до першого чи другого півфіналу та фіналу. Глядачі голосують у прямому ефірі після всіх виступів.

Згідно із таблицею голосування, найбільше наше журі віддало балів Великій Британії — 12. За Польщу, Литву, Румунію, які підтримують Україну через війну, українське журі не віддало жодного балу.

Однак українські глядачі віддали найбільший бал за учасників з Польщі і Британії.

Читайте також: Джонсон і Зеленський привітали Kalush із перемогою

Фото із мережі

Схожі новини