Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В учасників акції в Берліні поліція відібрала українські прапори: Кулеба обурився

  • 09.05.2022, 09:30
  • 817

У Берліні поліція забрала українські прапори в учасників акції біля меморіалу загиблим у Другій світовій війні - голова МЗС України відреагував

В учасників акції в Берліні поліція відібрала українські прапори: Кулеба обурився
В учасників акції в Берліні поліція відібрала українські прапори: Кулеба обурився

Про це повідомляє Еспресо.

Вчора, 8 травня, стався інцидент, коли посол України в Німеччині Андрій Мельник покладав вінок до меморіалу загиблих воїнів у берлінському Тіргартені. Біля пам'ятника зібралося кілька сотень людей. Одні скандували: «Мельник йди!» — інші перебивали їх українськими піснями.

Як зазначають, багато присутніх були одягнені у жовто-синіх кольорах. Один з чоловіків роздавав на заході намальовані на папері українські прапори, поліція їх вилучила та відвела активіста у бік.

Група людей розтягла великий прапор України біля монумента, проте поліція вимагала згорнути його. Коли поліціянтам здалося, що активісти роблять це надто повільно, вони самі згорнули полотнище.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на цю ситуацію.

«Берлін зробив помилку, заборонивши українську символіку. Не можна ставити символи України та рф на один щабель. А відібрати український прапор в учасників мирного мітингу — це напад на кожного, хто з цим прапором в руках нині захищає Європу та Німеччину від російської агресії», — написав він у твіттері.

Читайте також: Чому німці забороняють українську символіку на 8−9 травня в Берліні?

Фото: DW

Схожі новини