Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Загарбники зосередились на знищенні аеродромної інфраструктури, - Генштаб

  • 08.05.2022, 19:30
  • 761

Окупанти наростили інтенсивність застосування оперативно-тактичної авіації над акваторією північно-західної частини Чорного моря

Загарбники зосередились на знищенні аеродромної інфраструктури, - Генштаб
Загарбники зосередились на знищенні аеродромної інфраструктури, - Генштаб

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив.

На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив.

На Слобожанському напрямку противник зосереджує резерви на території Бєлгородської області для ведення бойових дій поблизу державного кордону України. Підтверджено розгортання у зазначених районах окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової армії Західного військового округу.

На Харківському напрямку окупанти активних наступальних дій не проводили.

На Ізюмському напрямку ворог здійснював перегрупування своїх підрозділів, поповнював запаси з метою нарощування наступальних спроможностей та проводив повітряну розвідку із застосуванням БпЛА «Орлан-10» з метою уточнення позицій наших військ.

На Донецькому і Таврійському напрямках противник веде бойові дії з метою сковування дій підрозділів Сил оборони.

На Лиманському напрямку силами окремих підрозділів зі складу 90-ї танкової дивізії намагався взяти під повний контроль населений пункт Олександрівка, а також за підтримки артилерії закріпитись в північній околиці населеного пункту Шандриголово. Успіху не мав.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог намагається оволодіти населеним пунктом Рубіжне, успіху не має.

На Попаснянському напрямку намагається зайняти позиції в населеному пункті Попасна та взяти під контроль ділянку автошляху Попасна — Бахмут.

Веде наступ у напрямку населеного пункту Новоселівка, успіху не має, тривають бої.

На Курахівському напрямку намагається покращити тактичне положення у напрямку населеного пункту Новомихайлівка, успіху не має.

На Маріупольському напрямку інтенсивність бойових дій знижена.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активізував ведення повітряної розвідки в районах населених пунктів Оріхів, Гуляйполе, Комишуваха, Ясна Поляна.

На Південнобузькому напрямку противник силами до 15 батальйонних тактичних груп намагається утримати зайняті позиції. Застосував армійську авіацію в районі населеного пункту Кар’єрне.

Тривають заходи адміністративно-поліцейскього режиму на тимчасово захоплених територіях. Так, відмічається посилення проведення фільтраційних заходів підрозділами «росгвірдії» в районах населених пунктів Геройське, Гола Пристань, Херсон.

Читайте також: «Якщо до 9 не закінчимо, то ядерною хрінню їх усіх спалити», — окупант про наказ путіна

Фото: Генштаб

Схожі новини