Передплата 2024 ВЗ

У Маріуполі делегація з москви відкрила пам’ятник бабці з прапором комунізму

  • 05.05.2022, 16:22
  • 1 047

Окупанти не припиняють кричати про "покращення" життя та "відновлення" Маріуполя

У Маріуполі делегація з москви відкрила пам’ятник бабці з прапором комунізму
У Маріуполі делегація з москви відкрила пам’ятник бабці з прапором комунізму

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він розповів, що «мер» Костянтин Іващенко та псевдосекретар громади Євген Хармишев супроводжували московських гостей: першого заступника адміністрації президента росії Сергій Кириєнко та секретаря генеральної ради «Единой росси» Андрій Турчак.

За словами Андрющенка, вони відкрили пам’ятник бабці з прапором на площі Воїнів-Визволителів. Втім, загарбники називають Ленінського комсомолу, бо така назва була до декомунізації.

«Цікаво, що під час промови Турчак визнав, що війна росії з Україною триває 8 років, та ще раз анонсував проведення параду в Маріуполі на 9 Травня. Більше ніхто не ховається», — наголосив представник мерії.

На честь візиту окупантів в Маріуполі запустили перший автобусний маршрут. На ньому курсує лише один автобус. Терористи анонсували другий маршрут, який теж матиме один автобус.

«Обидва автобуси ті, що дивом вціліли під час знищення міста. Логіка проста: скільки автобусів — стільки й маршрутів», — додав Андрющенко.

Водночас окупанти анонсоване «відновлення» розпочали не з відбудови розбомблених населених пунктів, а з їхнього перейменування, яке сталося в межах декомунізації в Україні. Наприклад, росіяни повернули стару назву на дорожньому знаку селищу Нікольське — тепер воно стало Володарським.

Читайте також: Ще понад 300 людей евакували з Маріуполя, — Верещук

Фото: Андрющенко Time

Схожі новини