Передплата 2024 «Добрий господар»

«На кордоні з Молдовою та білоруссю посилено заходи безпеки»: Держприкордонслужба

Це необхідно для того, щоб не допустити ескалації рашистів

На кордоні України з Молдовою (на ділянці з Придністров’ям) та на кордоні з білоруссю посилили заходи безпеки, аби не допустити ескалації на цих напрямках. Прикордонники стоять спільно з ЗСУ, готові до заходів, якщо у якомусь із цих напрямків спробують вторгнутися вороги з рф.

Про це повідомив на брифінгу речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Після того, як російські війська під тиском ЗСУ були змушені відійти з Київської, Чернігівської та Сумської областей, українські прикордонники повернулись до контролю за кордоном, — відзначив пан Демченко. — У Київській, Чернігівській та Сумській областях прикордонники вже вийшли на місця дислокації, де перебувають прикордонні відділення, підняли державні прапори. Відбувається обстеження прикордонної території, оскільки залишається небезпека мінування».

Про мужність прикордонників

За словами Андрія Демченка, у Харківській області та на півдні України прикордонники разом із ЗСУ, Нацгвардією та підрозділами Територіальної оборони беруть участь у бойових діях. Зокрема, у Маріуполі, каже речник Держприкордонслужби, один з офіцерів, прикривши відхід своєї групи і вже перебуваючи в оточенні, аби не дісталась ворогу радіостанція та не потрапити у полон, підірвав себе…

«Останніми його словами в радіостанції були «Слава Україні!», — підсумував Андрій Демченко.

Про черги на кордоні

«Станом на 12 квітня черг на західному кордоні немає, — каже він. — Є окремі пікові години, це кілька десятків автомобілів, що очікують на перетин. Довгого очікування на кордоні немає. За останні тижні фіксуємо збільшення кількості людей на в’їзд до України. Цей показник зараз досягає 25 тисяч людей не добу».

Читайте також: Для переселенців ремонтуватимуть гуртожитки

Схожі новини