Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна та росія: у Ватикані вирішили “примирити ґвалтівника і його жертву”

  • 12.04.2022, 17:15
  • 1 676

У Ватикані вирішили об’єднати українку й росіянку під час Хресної дороги в Римі

Україна та росія: у Ватикані вирішили “примирити ґвалтівника і його жертву”
Україна та росія: у Ватикані вирішили “примирити ґвалтівника і його жертву”

Відтак, під час однієї з частин традиційної Хресної дороги в Римі у Страсну п’ятницю (для католицької спільноти вона припадає цьогоріч на 15 квітня) хрест символічно триматимуть українка і росіянка.

Таке рішення Ватикану спричинило обурення серед українських католиків.

Про намір так «помирити» українців і росіян повідомило «Радіо Ватикану».

«Під час ХІІІ стації, присвяченої у цій версії роздумам про смерть Ісуса на хресті, хрест триматимуть сім’ї українки та росіянки, що разом працюють у госпісі», — йдеться в офіційному повідомленні Ватикану.

«Ця новина шокувала нас всіх. Цьому немає ні здорового пояснення, ні тим більше виправдання», — наголосила парафіянка РКЦ, спеціалістка з комунікацій Олена Кулигіна.

Вона також навела слова двох жінок, які триматимуть хрест.

«Це дві братські країни, і я вірю, що в майбутньому дружба і любов між цими двома народами відновляться. Я вірю, що скоро, як і ми з Іриною, росія та Україна теж навчаться жити в мирі, підтримувати один одного. Жити однією сім’єю. Світу потрібні не війни, а мир», — вважає росіянка Альбіна.

«Ми сподіваємося, що мир може повернутися і, перш за все, мир між нашими народами. Цього конфлікту не хотів народ. Ми брати. Ми два близьких народи, у яких багато спільного. Те, що ми бачимо, — це величезне насильство. У нас багато спільного: сім’я, дружба. Багато відносин, які об’єднують наші народи. Ця війна руйнує те, що наші народи побудували. Я не думаю, що ця війна зруйнує всі стосунки. Між нами занадто міцні узи», — заявила українка Ірина, яка майже 20 років живе в Італії.

На думку Олени Кулигіної, українські католики повинні звернутися до своїх єпископів з проханням їх захистити.

«І ми чекаємо на їхнє слово до нас, українців, і слово до тих „геніїв“ дипломатії та комунікації, які таке придумали», — зазначила католичка Олена.

У соцмережах християни різних конфесій, коментуючи рішення Ватикану, дивуються позиції Папи Римського Франциска, який уже не вперше під час повномасштабного вторгнення росії в Україну намагається «примирити» українців та росіян.

«Ця ідея жахлива… Але найбільший страх у мене викликає відірваність святого престолу від реальності.

В моєму уявленні обов’язок християнина в тому, щоб поборювати зло, а не старатися його примирити з добром", -зауважив телеведучий Вадим Карп’як.

«Ісус не ходив домовлятися до Пилата про перемир’я… Не дзвонив до Пилата, не їздив до його резиденції, не висилав своїх посланників на перемовини, не робив телемости, не намагався замилити йому очі, щоби врятувати своє життя. Він вибрав правду, бо був Правдою», — наголосив священник-єзуїт В’ячеслав Окунь.

«Українець — це не просто паспорт чи формальне місце народження. Це ДНК людей, які б’ються за свободу, проливають свою кров за свободу і сьогодні кожного дня помирають в боротьбі зі злом, ім’я якому — росія.

Ірині і Альбіні, які за сценарієм мають імітувати одвічні мир, дружбу і жвачку, я б сказала лише одне: «Нікогда! Ми нє будем. Братьямі», — наголосила католичка Кулигіна.

На ситуацію відреагував посол України у Ватикані Андрій Юраш.

«Посольство розуміє та поділяє загальну стурбованість української та багатьох інших спільнот щодо ідеї зібрати разом українську і російську жінок, щоб нести Хрест під час П"ятничної Хресної Дороги у Колізеї. Зараз ми працюємо над цим, намагаючись пояснити неможливість його реалізації та очікувані наслідки», — написав він у соцмережах.

Читайте також: Дружини рашистів самі закликають їх ґвалтувати українських жінок, — СБУ

Фото з мережі

Схожі новини