Передплата 2024 «Добрий господар»

Як цьогоріч випускники складатимуть ЗНО?

Учні, які тимчасово переселені з гарячих точок, де йде війна, теж братимуть участь у цьому тестуванні, аби вступити у навчальний заклад

В умовах гострої військової агресії Міністерство освіти і науки України пропонує цьогоріч для випускників оновлений варіант ЗНО — тести з трьох предметів: українська мова (20 питань), Історія України (20 питань), математика — 20 питань.

На Львівщині буде знайдено близько сотні шкіл для тестування випускників. Над цим уже працюють експерти Регіонального центру оцінювання якості освіти та департамент освіти Львівської обласної війкової адміністрації. Також потрібно знайти технічне забезпечення: торік закуплено 4 тисячі ноутбуків.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту освіти і науки України Олег Паска.

«ЗНО буде об'єктивним, там будуть присутні по два вчителя з кожного класу, аби була дотримана академічна доброчесність і ніхто не списував, — каже чиновник. — Учні, які хочуть навчатися на платній формі, будуть писати мотиваційного листа та вступати до закладів вищої освіти. Хто хоче державного замовлення — реєструється на тести. Центр оцінювання якості освіти проводить реєстрацію. Учні, які тимчасово переселені з гарячих точок, де йде війна, теж братимуть участь у цьому тестуванні у закладах освіти Львівщини».

Про нову форму дистанційної освіти в середній школі

За його словами, на Львівщині уже налагоджена робота «Дистанційної школи» — волонтерський проєкт педагогів. Тут переважно навчаються учні з Харківщини, Луганщини.

Директорка Центру інноваційних освітніх технологій Національного університету «Львівська політехніка», керівниця Української дистанційної школи Маргарита Носкова додала:

«Дистанційна школа — унікальна, пристосована до воєнних умов. Частина шкіл перебуває у зоні бойових дій. Багато дітей виїхали за кордон. Виїхали за кордон і частину вчителів. Але у „Дистанційній школі“ — комфортні умови навчання. До проєкту приєдналися вчителі з Харківщини, Запорізької області, Кропивницької області, Кривого Рогу, Київщини… 95% вчителів — з Львівщини. Також у цій школі навчаються діти з Львівської області, які через війну виїхали за кордон».

Читайте також: «Ми вирішили, що кожен з нас буде солдатом на мовному фронті…»

Схожі новини