Передплата 2024 ВЗ

У росії триває прихована мобілізація, - розвідка

  • 28.03.2022, 14:37
  • 778

1 квітня в рф розпочнеться мобілізація за програмою «БАРС-2021» (Боевой Армейский Резерв Страны)

У росії триває прихована мобілізація, - розвідка
У росії триває прихована мобілізація, - розвідка

Про це повідомляє ГУР М О України.

Щоб приховати масову мобілізацію, її розпочнуть одночасно з плановим призовом на строкову службу. Відтак, росія намагатиметься приховати мобілізованих, які прибуватимуть до воєнкоматів.

Цих резервістів скеровуватимуть для поповнення підрозділів окупаційних військ в районах бойових дій на території України.

Одночасно за допомогою програми «БАРС» приховують залучення до бойових дій російських ув’язнених. Зокрема, приблизно 100 злочинців з колонії «Чернокозово» (Чеченська республіка) вже готуються до «подорожі» в Україну. Всі вони засуджені за важкими кримінальними статтями (грабіж, вбивства, розповсюдження наркотиків). Засудженим, які отримали терміни за політичними статтями (екстремізм, тероризм), подібні угоди не пропонують.

Тим, хто погодився, обіцяють повну амністію у випадку повернення живим після участі у бойових діях. Прикметно, що таким «мобілізованим» не дозволяють бачитися з рідними та взагалі інформувати їх про свою участь у війні в Україні.

«БАРС» — програма термінового формування армійських резервів армії рф. Ті, хто підписали контракти по програмі, отримують постійне грошове забезпечення (навіть перебуваючи у резерві) зі збереженням місця роботи та середнього заробітку. Протягом року резервістів можуть призвати на збори (до 1 місяця), де їх можуть залучати до навчань та виконання інших завдань. Щомісячна оплата по контракту сягає 12% окладу військовослужбовців (залежно від звання та посади). Загальна кількість осіб, що підписали контракти «БАРС», становить приблизно 100 тисяч.

Читайте також: Окупанти стягують сили для наступу, — Генштаб

Фото з мережі

Схожі новини