Передплата 2024 ВЗ

У Києві та на Дніпровщині затримано російських диверсантів

  • 22.03.2022, 12:17
  • 777

У столиці затримано ченця одного з храмів за підозрою у диверсійній діяльності, а в Дніпропетровській області затримано 8 членів ДРГ та пособників окупантів

У Києві та на Дніпровщині затримано російських диверсантів
У Києві та на Дніпровщині затримано російських диверсантів

Про це повідомляє Національна поліція України.

«41-річного зловмисника, який назвався монахом одного з храмів, затримали оперативники департаменту карного розшуку Національної поліції України на одній зі станцій метро», — йдеться в повідомленні.

У телефоні підозрюваного, за інформацією поліції, знайдено листування з абонентами з Росії із закликами до знищення українців, фотографії об'єктів критичної інфраструктури, аудіозаписи з інформацією про розташування блокпостів тощо.

«У Дніпрі затримано чотирьох осіб, які можуть бути причетні до збору інформації на користь РФ. Ще трьох можливих учасників диверсійно-розвідувальних груп правоохоронці виявили у Кривому Розі», — повідомляє Нацполіція.

Також, за інформацією поліції, у м. Новомосковську поліцейські встановили жінку, яка закликала до повалення української влади та агітувала за «рускій мір».

У повідомленні наголошується, що у Самарському районі Дніпра правоохоронці зупинили автомобіль, водій якого намагався втекти від поліції. «Під час перевірки у водія в мобільному телефоні виявили численні чати з громадянами Росії, а при собі він мав близько 200 тис. грн», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українські військові взяли у полон штабіста 58-ї росармії: одягнений у спідню білизну й шкарпетки ЗСУ

Фото: Нацполіція

Схожі новини