Передплата 2024 «Добра кухня»

Львівщина готова до надзвичайного стану: без мітингів, але з перевіркою автівок та документів

У Львівській ОДА заспокоїли, що комендантської години не буде

Львівщина готова до надзвичайного стану: без мітингів, але з перевіркою автівок та документів
Львівщина готова до надзвичайного стану: без мітингів, але з перевіркою автівок та документів

Рада національної безпеки та оборони звернулась до Верховної Ради про введення в Україні надзвичайного стану (окрім Донецької та Луганської областей). Від 23 лютого у Львівській області буде введено надзвичайний стан, що передбачатиме посилення перевірок щодо антитерористичної небезпеки, патрулювання поліції. У громадян можуть просити показати документи.

Про це повідомив на брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«А з іншого боку, має бути пильність населення щодо підозрілих осіб, — наголосив Козицький. — Це не про комендантську годину. Це про посилення пильності на Львівщині».

Голова Львівської ОТГ Андрій Садовий додав: «150 тисяч російських військ знаходяться на нашому кордоні. Надзвичайний стан — той період, коли кожен має усвідомити, що можуть бути диверсійні групи, можуть бути спроби вивести з ладу обладнання. Мета ворога — тримати нас у страху. Але має бути впевненість і холодний розум. Усі стратегічні підприємства працюють добре. Можемо подавати воду за повної відсутності електроенергії».

У Львові заборонять мітинги, страйки

Журналісти уточнили мера Львова, чи стосується це усіх мітингів, оскільки останнім часом активісти справедливо висловлюють свою громадську позицію біля російського консульства у Львові. Садовий відповів, що деякі мирні акції (за погодженням із міською та обласною владою) будуть дозволені.

Керівник Г У Нацполіції Львівської області Олександр Шляховський закликав громадян на період надзвичайного стану носити з собою документи, поліцейські можуть оглядати автомобілі, шукати зброю, вибухівки та інших заборонених речей.

«Органи Нацполіції переведені в режим посиленої служби. Якщо якісь питання, неясності, телефонуйте цілодобово на номер 102, — зазначив він. — Питань щодо введення комендантської години немає. Обмежень щодо продажу зброї цивільному населенню наразі немає».

Фото ЛОДА

Читайте також: У Львові вимагають заморозити активи російського бізнесу в Україні

Схожі новини