Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові вимагають заморозити активи російського бізнесу в Україні

Таку заяву ухвалили депутати Львівської міської ради

У Львові вимагають заморозити активи російського бізнесу в Україні
У Львові вимагають заморозити активи російського бізнесу в Україні

У середу, 23 лютого, депутати Львівської міської ради зібралися на позачергову сесію, де висловили свою офіційну заяву щодо кабальних заяв президента Росії Володимира Путіна і введення російських військ на окуповану частину Донбасу.

«За» проголосувало 50 обранців

Ключовий меседж заяви — заморозити активи російського бізнесу в Україні, розірвати усі бізнесові та дипломатичні відносини з країною-агресором.

Також депутати вимагають закриття повітряного простору України для транзиту авіасполучення з Російською Федерацією, припинення будь-якого залізничного сполучення з Росією, розробити кризовий сценарій створення військово-цивільних адміністрацій, прийняти законопроєкт про цивільну зброю і боєприпаси…

Як йдеться у заяві Львівської міської ради, депутати категорично засуджують рішення Російської Федерації щодо визнання терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

«Вимагаємо від Кремля негайно вивести окупаційні війська з території України та припинити будь-яку діяльність, що спрямована проти суверенітету цивілізаційного вибору і територіальної цілісності нашої держави, — заявив під час виголошення заяви секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак. — Обґрунтування злочинних рішень Російської Федерації, які були публічно висловлені Володимиром Путіним, не витримують жодної критики не лише зі сторони історичної науки, але і з позиції міжнародного права та міждержавних домовленостей і свідчать про психологічну неврівноваженість очільника Російської Федерації».

Читайте також: Депутати Львівської облради закликали усі політичні сили до єднання

Схожі новини