Передплата 2024 ВЗ

Результат ескалації: російський рубель та акції рекордно впали

  • 22.02.2022, 13:30
  • 887

Російський рубль і фондові ринки російських акцій рекордно звалилися через визнання Росією «Л/ДНР». Такого на ринках не було із 2008 року

Результат ескалації: російський рубель та акції рекордно впали
Результат ескалації: російський рубель та акції рекордно впали

Про це відомо з даних Investing, Financial Times.

Російські акції та валюта показали найгірші результати на світових ринках у понеділок, коли президент Володимир Путін підписав указ про визнання двох частково контрольованих окупантами регіонів України незалежними державами, що спровокувало відновлення загроз жорстких економічних санкцій проти Росії у разі її вторгнення в Україну.

Рубль впав до 80,2 до долара в понеділок, а потім трохи відновився до 79,7, продовживши зниження, що почалося приблизно під час вторгнення Росії в Крим у 2014 році, коли рубль коштував близько 35 до долара.

Вам буде цікаво: Шрьодеру платять і Росія, і Німеччина

Індекс Московської біржі в Росії впав приблизно на 10,5% у понеділок вдень у порівнянні зі закриттям попереднього дня, опустившись на 10,4% нижче за рівень з початку року і зафіксувавши найбільше падіння з моменту вторгнення до Криму.

Акції російської Роснєфті, чільного виробника нафти в країні, обвалилася на майже 20%, від початку року компанія втратила вже 30% своєї вартості. Акції Газпрому також зазнали падіння, проте лише на 16%. Також серед компаній, що втратили понад 15% вартості акцій — продовольча група Магніт та банк ВТБ.

Читайте також: Через визнання «Л/ДНР» РФ хочуть виключити з членства ЄБРР

Фото з versiya.info

Схожі новини