Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Росії спростували свою ж заяву: деталі

  • 22.02.2022, 12:45
  • 1 023

У Росії спростували свою ж заяву про визнання "Д/ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей

У Росії спростували свою ж заяву: деталі
У Росії спростували свою ж заяву: деталі

Про це повідомляють РИА Новости.

Перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ Світлана Журова спростувала визнання «Л/ДНР» у межах Донецької та Луганської областей.

«У тих межах, що зараз, звісно. Ніхто не збирається йти далі. Ми у документах жодних інших кордонів не визначали», — сказала Журова.

Заступник голови комітету Ради Федерації РФ у міжнародних справах Андрій Клімов заявляв, що Росія визнає «республіки» в «кордонах, які зараз фактично встановлені».

Вас може зацікавити: Україна може розірвати дипломатичні відносини з країною-агресором

«У цій угоді не уточнюється, але я думаю, що мається на увазі «державність», яка була затверджена на «референдумі» старому та єдиному, який був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займає «ДНР», — додав він.

Зараз російські окупанти контролюють лише частину Донецької та Луганської областей, але хочуть керувати територією, що залишилася.

Раніше Леонід Калашніков заявив, що «зараз „ДНР“ та „ЛНР“ займають територію менше, ніж це було на „референдумі“, але вони вважають, що їхня державність поширюється на ту територію теж».

Проте потім у коментарі «Подъём» він спростував свої ж слова про визнання «ЛДНР» у межах Донецької та Луганської областей.

«Угода не уточнює кордонів. Не знаю, хто запустив ці чутки, що ми будемо визнавати „ЛДНР“ у межах Донецької та Луганської областей… Це угода про співробітництво між країнами у тих кордонах, у яких вони себе почувають, звертайтеся до них», — зазначив Калашніков.

Читайте також: Фінал Ліги чемпіонів може не відбутися в Росії внаслідок визнання «Д/ЛНР»

Фото: REUTERS

Схожі новини