Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Окупанти закликають жителів ОРДЛО виїхати в Ростовську область

  • 18.02.2022, 15:45
  • 807

Окупаційна влада окремих районів Донецької області внаслідок загострення ситуації на Донбасі оголосила евакуацію населення в Ростовську область

Окупанти закликають жителів ОРДЛО виїхати в Ростовську область
Окупанти закликають жителів ОРДЛО виїхати в Ростовську область

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт ватажка так званої «ДНР» Дениса Пушиліна.

За його словами, в ході обстрілів населених пунктів може наражатися на загрозу життя і здоров'я мирних жителів.

«Тому відсьогодні, 18 лютого, організовано масовий централізований виїзд населення до Російської Федерації. Насамперед евакуації підлягають жінки, діти та люди похилого віку», — заявив Пушилін.

Він уточнив, що мешканців окупованого Донбасу готова прийняти Ростовську область, а перехід через пункти пропуску на кордоні буде пришвидшено.

Вас може зацікавити: Загроза вторгнення? Не панікуй! Готуйся!

Загострення на Донбасі

Штаб ООС повідомляє, що станом на 14:00 бойовики на Донбасі вже 45 разів порушили режим «тиші». Понад 20 населених пунктів опинилися під вогнем.

«Весь цинізм ситуації полягає в тому, що противник веде артилерійський вогонь з населених пунктів та розміщує свої артилерійські системи поблизу житлових будинків», — йдеться у повідомленні.

Ватажок «ЛНР» також закликає до евакуації

Леонід Пасічник, ватажок так званої «ЛНР», теж оголосив евакуацію населення.

«Доручаю главам територій, правоохоронним органам, надзвичайним службам забезпечити організовану евакуацію соціальних об'єктів і допомогти населенню в доставленні до прикордонних пунктів пропуску», — заявив Пасічник.

За його словами, Росія готова забезпечити організоване приймання і розміщення на своїй території жителів окремих районів Луганської області. Крім того, він закликав «всіх, хто здатний тримати в руках зброю, встати на захист своєї землі».

Читайте також: «Сепаратюга, ми давно чекаємо»: бійці ЗСУ про погрози Пушиліна

Фото з відкритих джерел

Схожі новини