Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Нідерланди закликали своїх громадян виїхати з України

  • 11.02.2022, 18:45
  • 811

Нідерланди створять у Львові центр надання екстреної допомоги для підданих королівства на випадок вторгнення Росії та закликають своїх громадян негайно покинути Україну

Нідерланди закликали своїх громадян виїхати з України
Нідерланди закликали своїх громадян виїхати з України

Про це заявив посол країни в Україні Єннес де Мол.

Він пояснив, що відповідні інструкції Нідерланди отримали з Гааги, однак йдеться не про евакуацію, а про добровільний виїзд.

Дипломат наголосив, що наразі надто ситуація непередбачувана.

«Очевидно, що ситуація в Україні та навколо неї невизначена, що вона може раптово та досить швидко загостритися чи вийти з-під контролю. І є непередбачувана динаміка. Тож актуальне питання: чи справді проживання в Україні необхідне? Це міркування, яке я хотів би передати вам. Якщо ні, подумайте про те, щоб виїхати раніше і зараз», — заявив посол.

Він зазначив, що посольство в Києві не зможе надавати адекватну допомогу нідерландцям.

«Якщо ви вирішите залишитись, то це ваша особиста відповідальність. І майте на увазі, що нам важко допомогти вам належно, якщо у вас виникнуть проблеми. Я хотів би повідомити всіх: не ризикуйте без необхідності і будьте своєчасні в ухваленні рішення», — закликав посол.

За словами Де Мола, під час загострення ситуації посольство Нідерландів не зможе евакуювати своїх співвітчизників.

«Що ми можемо зробити для вас? Чесно кажучи, це може бути не зовсім те, що ви очікуєте. Якщо повітряний простір закриється, вам доведеться покинути країну самостійно та на власному транспорті. Ми не можемо забрати вас чи організувати централізовану евакуацію», — попередив він.

Посол зауважив, що у Львові створять центр екстреної допомоги.

«Що ми робимо як посольство, то це готуємо місце зустрічі у Львові. Це буде місце, де люди перед перетином кордону можуть зібратися, отримати останню інформацію, можливо, перекусити, перепочити перед тим, як перетнути кордон. І якщо весь зв’язок перерветься, що може статися, ви знаєте, що можете вирушити у Львові. Звідти ми допоможемо вам, чим зможемо, і підготуємо вас до перетину кордону», — підсумував дипломат.

Читайте також: Путін може напасти на Україну значно раніше, ніж ми думали, — Блінкен

Фото з мережі

Схожі новини