Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін може напасти на Україну значно раніше, ніж ми думали, - Блінкен

  • 11.02.2022, 12:35
  • 1 176

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія може розпочати вторгнення у будь-який момент, не чекаючи завершення зимових Олімпійських ігор

Путін може напасти на Україну значно раніше, ніж ми думали, - Блінкен
Путін може напасти на Україну значно раніше, ніж ми думали, - Блінкен

Про це пише Reuters.

Блінкен наголосив, що США продовжують «згортати» своє посольство в Україні, і закликав американських громадян негайно покинути країну.

«Простіше кажучи, ми продовжуємо вбачати дуже тривожні ознаки російської ескалації, зокрема — прибуття нових сил на український кордон», — заявив Блінкен.

«Як вже говорили раніше, ми зараз у вікні, коли вторгнення може початися в будь-який час, і, щоб було зрозуміло, й під час Олімпіади» — припустив він.

Передісторія

Президент США Джо Байден закликав американців негайно покинути Україну, оскільки ситуація може швидко погіршитися.

Також раніше The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників повідомила, що Білий дім схвалив план розміщення військ у Польщі для допомоги в евакуації американців з України.

За даними видання, частина військовослужбовців 82-го повітряно-десантного корпусу розпочне створення блокпостів та інших об’єктів на кордоні Польщі з Україною, щоб розпочати підготовку до обслуговування американців. Військові надаватимуть матеріально-технічну підтримку, щоб допомогти координувати евакуацію, а не літати літаками безпосередньо в Україну, щоб вивезти американських громадян.

Читайте також: США закликають своїх громадян негайно виїхати з України

Фото із соцмереж

Схожі новини