Передплата 2024 ВЗ

Чи введуть локдаун в країні?

  • 27.01.2022, 16:00
  • 730

Радуцький каже, що влада поки не бачить у цьому "сенсу"

Чи введуть локдаун в країні?
Чи введуть локдаун в країні?

Народний депутат «Слуги народу», голова комітету Ради «Здоров'я нації» Михайло Радуцький у коментарі журналістам у Раді розповів про ситуацію із захворюваністю на ковід. Як інформує Цензор. НЕТ, нардеп не може спрогнозувати, чи витримає медична система 60−70 тисяч нових ковід-випадків на день.

«Є статистика, на сьогоднішній день ми можемо витримати навіть 70 тисяч хворих на добу, але це той штам коронавірусу, який поводить себе досить непередбачувано. Я не Ванга і не користуюся всякими пірамідками, тому не можу спрогнозувати», — зауважив нардеп.

«Єдине, що заспокоює, що зайнятість ліжок в лікарнях та летальність набагато нижча, аніж при штамі „Дельта“. Занепокоєння викликає те, що найважче хворіють діти. По-перше, вони не вакциновані, по-друге, в інших країнах спостерігається саме така ситуація. У нас дитячі ліжка вже зайняті майже на 70−80 відсотків», — наголосив голова комітету.

Відповідаючи на запитання, чи закриватимуть школи і садочки, коли збільшиться кількість хворих на добу до 60−70 тисяч, він заявив: «В Україні існує адаптивний карантин, за його правилами рішення про це приймає місцева влада. Ми поки не бачимо сенсу вводити в країні локдаун».

Читайте також: Науковці опублікували прогноз поширення Covid-19: дані невтішні

Фото умовне з сайту pexels

Схожі новини