Передплата 2024 «Добра кухня»

На Львівщині стрімко зростає статистика захворюваності на коронавірус серед вагітних

Центр вакцинації працює лише в одному пологовому будинку Львова

На Львівщині стрімко зростає статистика захворюваності на коронавірус серед вагітних
На Львівщині стрімко зростає статистика захворюваності на коронавірус серед вагітних

У Львівському обласному перинатальному центрі — 22 вагітні жінки із підтвердженим захворюванням на коронавірус. Ще 42 жінки, які чекають немовля перебувають на лікуванні у Центрі легеневого здоров’я. Перебіг захворюваності у вагітних — середньої важкості. А минулого тижня на 16 добу після народження дитини померла жінка, хвора на коронавірус. Про це 25 січня повідомила на брифінгу директорка Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська.

«Ми створили пункт вакцинації у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, де кожна вагітна може вакцинуватись під наглядом лікаря акушер-гінеколога. Закликаю жінок, які чекають на немовля активніше дбати про своє здоров'я і вакцинуватися», — зазначила Марія Малачинська.

Як сказав для «ВЗ» регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусної інфекції на Львівщині Олег Когут, центр вакцинації працює лише у перинатальному центрі, немає потреби відкривати їх ще при інших пологових, оскільки у Львові та області і так багато пунктів, де можна отримати щеплення.

«Вагітних можна щепити будь-якою вакциною, продовжує розмову Олег Когут. — У нас на Львівщині достатньо усіх вакцин, окрім CoronaVac. Її очікуємо найближчими днями».

Олег Когут повідомив, що у Львівській області першу дозу отримало 50,1%, другу дозу — 47,4%.

Читайте також: «Туреччина вже впроваджує п’яту бустерну дозу вакцини для захисту своїх мешканців«

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини