Передплата 2024 «Добрий господар»

Ковід "косить" школярів: у Львові вирішують чи впроваджувати дистанційне навчання

8,5 тисяч учнів Львова хворі на грип та ковід, 35 класів на самоізоляції

Ковід "косить" школярів: у Львові вирішують чи впроваджувати дистанційне навчання
Ковід "косить" школярів: у Львові вирішують чи впроваджувати дистанційне навчання

У Львові за останній тиждень зросла динаміка захворювання на штам коронавірусу «Омікрон». Його особливість — швидка передача від людини до людини та ураження дітей (на відміну від інших штамів). У лікарні «ОХМАТДИТ» за останні п’ять днів заповнення ліжок хворих на коронавірус збільшилося від 22 до 55%. 8,5 тисяч учнів Львова хворі на грип та інші сезонні інфекційні захворювання, серед яких коронавірус.

Про це 19 січня сказав на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Переважно учні лікуються вдома, дехто на амбулаторному лікуванні. Але та кількість хворих серед школярів теж може свідчити про симптоматику нового штаму коронавірусу, — каже Москаленко. — 35 класів — на самоізоляції. Ця кількість щоденно зростає».

Читайте також: Львівська область потрапила до «помаранчевої» зони

У Ратуші кажуть — вирішується питання, чи запроваджувати для школярів Львова дистанційне навчання. Якщо динаміка буде збільшуватися — буде онлайн-навчання.

«Помаранчева» зона передбачає майже все те, що і «червона» — вакцинація, при вході в публічні заклади — негативний ПЛР-тест, — каже Андрій Москаленко. — Одне з наших важливих рішення — відмова від загальноміського освячення йорданської води. Переформатовуємо усі події у безпечний формат. Заходимо у «хвилю» — нову і нелегку, Наразі моніторимо ситуацію, щоб знати, як діяти далі".

Тим часом

Як повідомила «ВЗ» в.о. начальниці управління освіти Львівської міської ради Леся Васюта, дистанційне навчання уже запроваджено у 6 навчальних закладах середньої освіти Львова — СШ № 100, СШ № 99, ліцей № 38, ліцей № 15, Львівській правничій гімназії та Львівській класичній гімназії.

«Педагогічна рада ухвалила рішення про те, що у ліцеї імені Симоненка дистанційне навчання запроваджено для учнів 5−11 класів, — сказала чиновниця. — Початкова школа — офлайн, а старшокласники — онлайн. На самоізоляції — 1471 учень Львова. Чи буде дистанційне навчання в усіх школах Львова наразі важко сказати, поки що комісія з питань надзвичайних ситуацій такого рішення не ухвалювала. Поки що спостерігаємо за ситуацією. Заклади освіти самостійно ухвалюють рішення, згідно з своєю ситуацією».

Фото ілюстративне з сайту pexels

Схожі новини