Передплата 2024 «Добрий господар»

"Е-зайців" ловлять лише в електротранспорті

“Служба контролю перевіряє валідації “ЛеоКарт” лише в трамваях і тролейбусах. На першому етапі у громадському транспорті працюватимуть 150 контролерів

"Е-зайців" ловлять лише в електротранспорті
"Е-зайців" ловлять лише в електротранспорті

Служба контролю перевіряє сканування електронного квитка («ЛеоКарт») лише у тролейбусах та трамваях. Контролери перевіряють квитки, придбані у водія, а також факт оплати через валідатор завдяки «ЛеоКарт». Штраф для «зайців» — 200 гривень.

У приватних маршрутках та комунальному АТП № 1 наразі ніхто не перевіряє валідацію квитків. Усі пасажири, які користуються пільгами повинні мати при собі відповідний документ про пільгу.

Про це сказав у коментарі «ВЗ» директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило.

«Служба контролю е-квитка зараз працює у центрах видачі електронних квитків — сортування, розповсюдження карток, — сказав чиновник. — Зараз ми цих людей навчаємо як правильно контролювати оплату через е-квиток, пояснюємо специфіку громадського транспорту і вони напрацьовують алгоритми дій».

У Львові працюватимуть 150 контролерів е-квитка. Проте у разі необхідності їх кількість будуть суттєво збільшувати.

«Щоб якісно охопити весь транспорт, у ЛКП „Львівавтодор“ мало бути 200−300 контролерів е-квитка», — відзначає Олег Забарило.

Чим більше штрафів, тим вищу зарплату отримає контролер. «На підприємстві ЛКП „Львівавтодор“ буде впроваджена мотиваційна система», — підсумував посадовець. — Але це буде не одразу, а в перспективі".

Читайте також: Щодня пільговий е-квиток валідують близько тисячі пасажирів

Схожі новини