Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Щодня пільговий е-квиток валідують близько тисячі пасажирів

Документи на “ЛеоКарт” подали сто тисяч пільговиків, але карточку отримали лише чотирнадцять тисяч

Щодня пільговий е-квиток валідують близько тисячі пасажирів
Щодня пільговий е-квиток валідують близько тисячі пасажирів

У перший день роботи електронного квитка (13 січня) у громадському транспорті було 500 валідацій, у наступні дні нам скористалися близько тисячі пільговиків. Станом на 18 січня, електронний квиток «ЛеоКарт» отримали 14 тисяч пільговиків. Заявки на цю карточку подали близько 100 тисяч пільгових категорій пасажирів.

Про це повідомив у коментарі для «ВЗ» директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило.

«У Львові немає точного обліку пільгових пасажирів, — каже чиновник Забарило. — Є такі пільговики, які в одній особі мають три різні пільги на проїзд».

«Зараз є можливість видавати до п’яти тисяч пільгових карток щодня. А з лютого 2022 року картки планують видавати у форматі „прийшов-подав-отримав“ (на місці упродовж 10−15 хвилин), — повідомив на брифінгу директор ЛКП „Львівавтодор“ Микола Власюк. — Серед нововведень — тепер „ЛеоКарт“ видаватимуть у пунктах, що розташовані максимально близько до місця реєстрації заявників. Раніше картки для видачі відсортовували за прізвищами в алфавітному порядку. А тепер — і за місцем реєстрації заявників».

Запитала Олега Забарила, чому валідатори досі працюють некоректно, там відображається неправильний номер маршруту.

«Щоб номер маршруту відображався правильно, треба, аби водій через свою консоль „залогінився“, вибрав номер рейсу, — пояснює Олег Забарило. — Не усі водії сьогодні цього навчилися. Зараз цю проблему вирішено в електротранспорті, там водії навчені. Працюємо над цим з перевізниками. 20 січня будемо мати нову нараду з власниками маршрутів, аби перевірити, чи вони зі своєї сторони підготувалися до нововведень. Це робочий процес і перший етап впровадження е-квитка. Нам потрібно, аби валідація давала дані про пасажиропотік».

Читайте також: Валідатори увімкнені, водії збирають готівку

Схожі новини