Передплата 2024 «Добра кухня»

Депутатка з Мальти стала президенткою Європарламенту

  • 18.01.2022, 14:15
  • 590

На посаду президента Європейського парламенту другої половини каденції цієї інституції обрано депутатку від групи європейських народників, представницю Мальти Роберту Мецолу

Депутатка з Мальти стала президенткою Європарламенту
Депутатка з Мальти стала президенткою Європарламенту

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вже привітав її з призначенням в Twitter.

«Вітаємо Роберту Мецолу з її обранням на пост президента Європейського парламенту. Бажаємо успіхів і сподіваємося на плідну співпрацю у розвитку сильнішої і безпечнішої Європи», — написав він.

Раніше Мецола обіймала посаду першого віцепрезидента Європарламенту, а з 11 січня після передчасної смерті президента Давида Сассолі, виконувала обов'язки президента.

Роберті Мецоле 43 роки, вона стала третьою жінкою, яка очолила Європейський парламент після Симони Вейл і Ніколь Фонтейн. За неї проголосували 458 депутатів при тому, що більшість повинна була скласти 309 голоси.

Мецола належить до фракції Європейської народної партії (ЄНП), вона є матір’ю чотирьох дітей і рішучою противницею абортів. Мецола — депутатка Європейського парламенту з 2013 року.

Варто відзначити, що мандат нинішнього Європейського парламенту розрахований на період з 2019 до 2024 року.

На посаду президента Європейського парламенту балотувалися чотири кандидати: Роберта Мецола (Європейська народна партія, Мальта), Аліса Кунке (Зелені, Швеція), Косма Злотовські (Європейські консерватори та реформісти, Польща) та Сіра Рего (Ліві, Іспанія).

Читайте також: Помер голова Європейського парламенту Давид Сассолі

Фото: Еспресо

Схожі новини