Передплата 2024 ВЗ

У норвезькій армії бракує трусів і бюстгальтерів

Призовникам видаватимуть білизну їхніх колег, які вже завершили строкову службу

У Норвегії усіх парубків і дівчат, яким виповнилося 19 років, беруть до армії на строкову службу, яка триває від 12 до 19 місяців. Щороку службу за призовом завершують близько 8 тисяч громадян Норвегії.

Дотепер строковики, які звільнялися у запас, повертали збройним силам свої військові однострої. А спідню білизну, яку їм видавали в армії, строковики після завершення служби здавати не мусили.

Але нещодавно це правило змінили. Тож перед тим, як вирушити додому, норвезькі строковики зобов'язані тепер здати також свої труси, бюстгальтери й шкарпетки…

Ланцюги поставок розірвала пандемія

Як розповів у інтерв'ю телеканалу NRK речник відділу матеріально-технічного забезпечення збройних сил Норвегії Ганс Мейзінгсет, жодного скандалу в такій ситуації немає. Мовляв, ношені формений одяг і спідню білизну норвезькі новобранці одержують «у хорошому стані», адже усе випране й вичищене.

Як констатувало норвезьке військове видання Forsvarets Forum, збройні сили цієї скандинавської країни вже стикалися з браком екіпірування для солдатів-строковиків. За словами одного з них, який уже відслужив, у червні минулого року багатьом його колегам бракувало певних елементів одягу й спорядження… Як пишуть норвезькі ЗМІ, ці проблеми можуть бути пов'язані з порушеннями у ланцюгах поставок, які спричинила… пандемія коронавірусу.

Читайте також: «Хто зруйнував нашу Велику Картоплю?»

Схожі новини