Передплата 2024 «Добра кухня»

“Хто зруйнував нашу Велику Картоплю?”

Жителі селища на Кіпрі обурені, адже на Різдво прикрасили “статую” гірляндою і зіркою - як ялинку

У жовтні минулого року у кіпрському селищі Ксілофаґу (регіон Ларнака) встановили 4-метрову “статую” картоплі. У такий спосіб ушанували популярний сорт spunta, яким славиться Ксілофаґу.

Керівник проєкту зі спорудження пам’ятника заявив тоді, що саме картопля «допомогла селищу вирости до 10-тисячної громади, якою вона є сьогодні».

І ось у Новорічну ніч невідомі вандали унікальну картопляну “статую” завалили... Як встановила поліція, “Велику Картоплю” знесли з постаменту в ніч на 1 січня, о 3.30 за місцевим часом. Зловмисників шукають, слідство у цій справі триває.

Коли пам’ятник бульбі щойно встановили, посол Кіпру у Великій Британії Евріпідес Еврівіадес написав у Twitter таке: “В інших країнах є упізнавані пам’ятники, тепер теж маємо свій символ”. І помістив “Велику Картоплю” у фотоколаж - разом із знімками Ейфелевої вежі у Парижі (Франція), статуї Свободи у Нью-Йорку (США) й статуї Великого Будди у Гонконзі (Китай).

У Ксілофаґу сподівалися, що “статуя” швидко стане туристичною атракцією. І туристи справді охоче її роздивлялися. Хоча, можливо, креативність жителів Ксілофаґу оцінили далеко не всі гості острова Кіпр…

Читайте також: Грошова ялинка з-під Одеси — у Книзі рекордів!

Схожі новини