Передплата 2024 «Добра кухня»

У Хургаді випав сніг, в країні закривають школи

  • 02.01.2022, 08:55
  • 1 250

У перший день 2022 року на популярному єгипетському курорті Хургада, розташованому на Червоному морі, випав сніг і град. В інших провінціях країни через негоду закривають школи

У Хургаді випав сніг, в країні закривають школи
У Хургаді випав сніг, в країні закривають школи

Про це повідомляє Egypt Today.

Як зазначається, сніг супроводжувався проливним дощем, що тривав кілька годин. А град був завбільшки з голубине яйце. Талий сніг та велика кількість води на вулицях міста ускладнили рух.

Крім того, через негоду влада кількох провінцій в Єгипті, зокрема Асьют і Червоне море, а також місто Шарм-ель-Шейх оголосила про закриття шкіл 2 січня. Людей закликали триматися якомога далі від дерев, рекламних щитів та ліхтарних стовпів.

Український та кримськотатарський тележурналіст Осман Пашаєв розповів, що в одному з готелів Шарм-ель-Шейху за годину залило балкони всіх номерів.

«У кімнаті вода по щиколотку, просто тому, що їй нікуди стікати. Усю територію обкладено плиткою. У лобі ховається безліч людей, на них обвалюється гіпсокартонна стеля. Електрики не було кілька годин ніде. Потім її дали лише в лобі. Чудеса єгипетської фізики — вода тече крізь освітлення. Струмом поки нікого не вдарило. У персоналу стан, який можна описати українським словом безпорадність», — написав він у Facebook.

У метеобюро Єгипту попередили, що 2 січня в країні очікується зниження температури повітря.

Читайте також: У Львові — нові тарифи на проїзд

Фото Egypt Today

Схожі новини