Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Данія посилила умови в’їзду

  • 23.12.2021, 16:50
  • 762

Через погіршення епідеміологічної ситуації Данія зобов’язує всіх мандрівників зробити тест на коронавірус для в’їзду в країну

Про це пише видання The Local.

Мешканці Данії можуть зробити тест протягом 24 годин після прибуття — натомість решта мандрівників мають зробити тест до від’їзду.

Правило діятиме незалежно від статусу вакцинації. Обмеження набуває чинності 27 грудня і діятиме протягом перших трьох тижнів року до 17 січня.

Проте мешканцям Данії буде дозволено зробити тест протягом доби після прибуття, але їм рекомендовано здійнити тестування перед поїздкою, якщо це можливо.

Міністерство охорони здоров’я заявило, що іноземні мандрівники на вибір можуть зробити ПЛР-тест за 72 години до прибуття або експрес-тест на антигени за 48 годин до прибуття.

Відомо, що громадянам України дозволять в’їзд із сертифікатом, який підтверджує одужання від COVID-19 або повну вакцинацію, препаратом, схваленим Європейським агентством з лікарських засобів (Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Janssen/Johnson & Johnson, Spikevax/Moderna, Vaxzevria/Oxford-AstraZeneca).

Читайте також: Іспанія повертається до жорстких обмежень

Схожі новини