Передплата 2024 ВЗ

«Не хочемо рекламувати Катар, де порушують права людини»

Дружини й подруги футболістів збірної Данії на Мундіаль не полетять

“Данські футболісти будуть позбавлені сексу...” Фото fourfourtwo.com
“Данські футболісти будуть позбавлені сексу...” Фото fourfourtwo.com

Футбольна федерація Данії (DBU) вирішила порушити давню традицію, згідно з якою дружини й подруги гравців збірної супроводжували їх на великі турніри за рахунок DBU. А відтак на Мундіаль-2022 до Катару данці полетять без жінок.

«Не хочемо рекламувати Катар, державу, де порушуються права людини, як туристичний рай, — пояснив речник DBU Якоб Гоєр. — Зазвичай з нагоди Мундіалю чи Євро наша федерація організовувала кілька чартерів, якими забирала на турніри своїх працівників, спонсорів і партнерів. Цього разу навіть вони не полетять — делегація Данії у Катарі буде мінімальною».

Збірна Данії прилетить до Катару 15 листопада. Ця команда житиме за 40 км від стадіонів, у курортному готелі в пустелі (більшість інших збірних житимуть не далі як за 10 км від арен). «Наші футболісти житимуть у Катарі, де є низка поведінкових обмежень, ізольовані від усього, включаючи секс і поцілунки, — констатує данське видання Ekstrabladet. — Гравці виходитимуть з готелю лише на матчі, тож питання у тому, як довго протримаються, не демонструючи своїх почуттів. Груповий етап триватиме трохи більше двох тижнів, але якщо збірна Данії дійде до фіналу 18 грудня, це буде понад місяць».

На груповому етапі Мундіалю в Катарі суперницями збірної Данії будуть збірні Тунісу (22 листопада), Франції (26 листопада) і Австралії (30 листопада).

Схожі новини