Передплата 2024 «Добрий господар»

Більшість українців вважає, що Зеленський робить мало для запобігання атаки Росії

  • 21.12.2021, 11:21
  • 598

Переважна більшість українців не бачать сенсу у прямих переговорах Зеленського і Путіна

Більшість українців вважає, що Зеленський робить мало для запобігання атаки Росії
Більшість українців вважає, що Зеленський робить мало для запобігання атаки Росії

Влада Зеленського докладає недостатньо дипломатичних та оборонних зусиль для запобігання повномасштабному російському вторгненню — так, за даними опитування компанії SOCIS, вважають 62,4% українців.

Достатніми зусилля влади вважає тільки кожен п'ятий громадянин (20,7%).

При цьому переважна більшість українців не бачать сенсу у прямих переговорах Зеленського і Путіна.

58,7% опитаних вважають, що переговори з Росією слід вести тільки за участі партнерів із США та ЄС, бо натиснути на Путіна можна лише спільними зусиллями.

А от дієвим способом у досягненні миру прямі переговори з Путіним вважають 26,6% опитаних.

У те, що прямі переговори Володимира Зеленського з Володимиром Путіним призведуть до повернення окупованої частини Донбасу, вірять лише 20,8%. Не вірять у це 71,9% українців.

83% не вірять у те, що прямі переговори Зеленського з Путіним призведуть до повернення Криму. Вірять у таку перспективу переговорів лише 10,8%.

44,5% українців вважають, що відмова Заходу на вимогу Кремля від євроатлантичної інтеграції України послабить безпеку нашої держави, тому що лише розпалить агресивність Путіна.

28,1% вважають, що відмова від вступу в НАТО посилить безпеку України, тому що послабить агресивність Путіна щодо України.

При цьому 62,5% опитаних підтримують вступ України до Євросоюзу, не підтримують 24,5%. У той же час вступ України до НАТО підтримують 59,3%, не підтримують 28,3%.

Терміни проведення дослідження: 11−16 грудня 2021 р. Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старші 18 років), статі, типу поселення (місто/село) та поділу на області. Опитування не проводилось в, А Р Крим та на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей. Загалом було опитано 2000 респондентів методом телефонного інтерв'ю САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/- 2,4%. Середня тривалість одного інтерв'ю склала 12 хвилин.

Читайте також: Сполучені Штати заявили про готовність до діалогу з Росією: про що поговорять

Схожі новини