Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні - "антирекорд" вакцинації

  • 20.12.2021, 16:30
  • 629

У країні різко зменшився показник щоденної вакцинації населення від коронавірусу

Про це у соцмережах написав голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

«Антирекорд з кількості щеплень за минулий тиждень — вакциновано лише 784 тис українців. За вчора — 36 тис осіб. Для порівняння: у листопаді вдалось забезпечувати 1,6 млн щеплень за тиждень та понад 300 тис на добу. Є декілька об’єктивних факторів, чому українці стали менше робити щеплення від COVID-19. Частина людей, ймовірно, вирішили відкласти вакцинацію на період „після свят“. Міф про те, що після вакцинації декілька днів або навіть тижнів „доведеться похворіти“, на диво дуже стійкий. Хоча абсолютна більшість людей, не лише молодих, але й похилого віку, практично не мають помітних побічних ефектів після щеплення», — написав Радуцький.

Нардеп зазначив, що наразі в Україні вакцинували менш ніж 50% дорослого населення. За його даними, серед групи людей за 60 років особливо низький показник щеплень. Отримали щеплення однією дозою 37%, другою дозою — 33%.

Радуцький наголосив, що коли в Україні вакцинують обома дозами половину населення, в Міністерстві охорони здоров’я обговорюватимуть запровадження бустерної дози.

Також Радуцький пропонує розширити перелік професій, для яких буде обов’язковим щеплення від коронавірусу. Так, на його думку, можна збільшити відсоток вакцинованих.

Читайте також: Для представників яких професій вакцинація стала обов’язковою: список розширено

Схожі новини