Передплата 2024 «Добрий господар»

"Ситуація катастрофічна": Богдан про невиконання угод перед США

  • 15.12.2021, 10:35
  • 776

Колишній очільник Офісу президента Андрій Богдан назвав катастрофічною ситуацію, до якої призвело недотримання домовленостей перед США та ЄС

Як заявив Богдан в інтерв’ю Дмитру Гордону, чинна влада ігнорує будь-які домовленості. Зокрема — з міжнародними партнерами. Він зазначив, що під час поїздки до США українську делегацію змусили підписати спільне комюніке з президентом США Джо Байденом, згідно з яким Україна повинна призначити прокурора САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури).

«Повертаємося — забули або забили. В обіцянки давно уже ніхто не вірить — змушують підписувати», — наголосив Богдан.

А далі, згідно з його словами, МВФ надав Україні гроші для того, щоб обрали прокурора САП до листопада 2021 року. Гроші взяли — але станом на 14 грудня 2021 року так нікого і не обрали. «Як можна ходити — і усіх кидати? На усіх рівнях? На найвищих рівнях?», — зазначив ексголова ОП.

Він назвав нинішню ситуацію «дипломатичним колапсом».

«Дипломатія — це наука, як довго говорити та нічого не пообіцяти. А якщо ти щось пообіцяв, ти повинен розбитися в лайно, але зробити. А коли тобі вже не довіряють — тебе змушують підписати. А ти й тут умудряєшся „кинути“! Що у нас зрештою виходить? Трагедія!», — зробив висновок Андрій Богдан.

Він описав ситуацію, в якій опинилася Україна: президент США веде перемовини з президентом Росії Володимиром Путіним, перед перемовинами телефонує президенту Франції, прем’єр-міністру Німеччини, прем’єр-міністру Італії — а Україні не телефонує.

«А у публічній заяві пресслужби: „Дотримуючись принципу: ні слова про Україну без України“. Вони ж тролять нас! Вони ж просто глузують. А ми беремо цю фразу — і, горді, демонструємо: дивіться, ми всім показали, що ні слова про Україну», — заявив Богдан.

Читайте також: Богдан розповів за що «слуги» отримують зарплати у конвертах

Схожі новини