Передплата 2024 «Добрий господар»

ЄС надасть Україні майже 1,5 млн доларів

  • 03.12.2021, 19:45
  • 548

МВС України отримає від Європейського Союзу 1,4 мільйона євро на облаштування державного кордону з Білоруссю

Як пише пресцентр відомства, 3 грудня відбулася зустріч очільника Міністерства внутрішніх справ України та глави представника ЄС в Україні посла Маті Маасікаса.

«Зважаючи на сьогоднішні виклики, МВС пропонує розглянути можливість перерозподілу частини бюджету другої фази спільного проєкту EU4IBM для нагального облаштування українсько-білоруської ділянки кордону та підвищення спроможностей Держприкордонслужби». — сказав очільник МВС Денис Монастирський.

Голова Представництва Є С в Україні Матті Маасікас заявив, що Україна вже може розраховувати на 1,4 млн євро, а протягом кількох місяців європейські партнери погодять суттєве збільшення цієї суми.

Поза тим очільник МВС України наголосив, що через загострення ситуації на кордонах ЄС та Республіки Білорусь, а також відвертої демонстрації агресивних намірів з боку східного і північного сусідів, Україна зацікавлена у розширені взаємодії з ЄС у безпекових питаннях.

Зокрема, українська сторона зацікавлена в участі у засіданні міністрів внутрішніх справ ЄС, яке відбудеться 9−10 грудня у Брюсселі.

Читайте також: Україна отримає від ЄС понад 30 млн євро на оборону

Схожі новини