Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїльські вчені винайшли спосіб надшвидко знищити коронавірус

  • 28.11.2021, 11:35
  • 722

Учені з Аріельського університету в Ізраїлі вирішили застосувати проти коронавірусу міліметрові хвилі

Про дослідження, яке опублікували в журналі Environmental Chemistry Letters, пише видання The Jerusalem Post.

Науковці стверджують, що спеціальна форма випромінювання може вбити 99% коронавірусів і поліовірусів на поверхнях за дві секунди.

Як заявив професор Моше Ейнат з кафедри електротехніки, співавтор дослідження, цей вид випромінювання працює в режимі міліметрових хвиль, довжина однієї становить приблизно три міліметри.

Для порівняння, випромінювання від мобільного телефону сягає приблизно 30 сантиметрів, а від мікрохвильової печі — орієнтовно 12 см.

Раніше дослідження засвідчили, що міліметрові хвилі можуть бути дуже ефективними для боротьби з пухлинами та раковими клітинами. Також їх можна використовувати для передачі енергії та електрики без використання проводів, а також під час виготовлення унікальних матеріалів. Зокрема — синтетичних алмазів.

Ізраїльські науковці стверджують, що зараз технологію міліметрових хвиль не можна спрямовувати на вірус в організмі людини. Але вони можуть бути ефективними для знищення вірусу на поверхнях і у приміщеннях. Надалі науковці хочуть перевірити цю технологію для дезінфекції води.

Читайте також: У Німеччині та Італії виявили перші випадки нового штаму коронавірусу

Схожі новини