Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Слуги народу" проти державної мови?

  • 24.11.2021, 10:30
  • 804

Нардепи від "Слуги народу" зареєстрували у Раді законопроєкт, у якому йдеться про позбавлення незалежності Уповноваженого із захисту державної мови

Про це написав у Фейсбук народний депутат Володимир В`ятрович.

«…Бужанський разом з найодіознішими „слугами“ — Брагаром, Третьяковою, Гетьманцевим і Ко — пропонує дозволити уряду знімати Уповноваженого будь-коли — через „назадовільний звіт“ чи просто за поданням прем’єр-міністра. Тобто. зробити інституцію, яка захищає мовні права українців, зокрема — від порушень закону високопосадовцями, цілковито залежною від цих посадовців. Ми бачимо, що попри дані соціології, які свідчать про підтримку закону про мову абсолютною більшістю українців, депутати партії Зеленського знову і знову намагаються атакувати ключові положення цього закону», — зазначив він.

Також Володимир В`ятрович наголосив: «якщо монобільшість не підтримує цей законопроєкт, вона має публічно про це заявити і забезпечити його зняття з розгляду. Якщо ж відповідних заяв (і головне — дій) не буде, це означає, що Зеленський і його партія розпочали небезпечну атаку на закон про мову, і українцям треба підійматися, щоб дати цій атаці гідну відсіч».

Читайте також: В Україні тільки «слуги народу» можуть поводитися непристойно

Схожі новини