Передплата 2024 «Добра кухня»

Збройні сутички між Вірменією та Азербайджаном: є втрати

  • 17.11.2021, 12:55
  • 459

Вірменія та Азербайджан заявили про втрати внаслідок збройного загострення, яке сталося 16 листопада

Як повідомляє Суспільне, Вірменія стверджує, що загинув один її військовий, ще 13 опинились у полоні, водночас із ще 24 військовими відсутній зв’язок. Азербайджан повідомив, що має сімох загиблих.

При цьому Міністерство оборони Вірменії офіційно стверджує, що Азербайджан втратив до 70 військових.

«Унаслідок бойових дій 16 листопада противник має до 70 вбитих та поранених військовослужбовців, а також значні втрати військової техніки, зокрема, 4 бронетранспортери БТР, 1 бронетранспортер Sandcat, 5 автомобілів (Камаз, Урал, УАЗ)», — йдеться у повідомленні.

Також Єреван повідомив, що дві його військові бази перейшли під контроль Азербайджану.

«Станом на 10:00 17 листопада ситуація у східній прикордонній зоні Республіки Вірменія, де напередодні вірменські позиції зазнали атаки підрозділів Збройних сил Азербайджану, відносно стабільна, угоди про припинення вогню загалом дотримуються», — додали у Міністерстві оборони країни.

Нині Вірменія за посередництва Росії веде переговори з Азербайджаном щодо врегулювання ситуації та повернення полонених вірменських військовослужбовців.

Водночас Азербайджан заявив, що внаслідок бойових зіткнень втратив сімох військових, ще десятеро зазнали поранень.

«Ситуація на азербайджано-вірменському кордоні стабілізувалася з вечора 16 листопада. Провокація та військова авантюра, здійснена Вірменією на державному кордоні, повністю провалилися», — додали в Міноборони Азербайджану.

Читайте також: На кордоні Вірменії та Азербайджану — збройні сутички

Схожі новини