Передплата 2024 «Добра кухня»

На кордоні Вірменії та Азербайджану – збройні сутички

  • 16.11.2021, 15:55
  • 431

Між країнами поновилися бої, обидві сторони заявили про провокації

Як заявляє пресслужба Міноборони Азербайджану, підрозділи вірменських збройних сил «здійснили широкомасштабну провокацію» на двох ділянках державного кордону.

«16 листопада приблизно об 11:00 вірменські з'єднання розпочали раптову військову операцію з метою захоплення висот на цьому напрямку державного кордону та заняття більш вигідних позицій для досягнення військової переваги. Зосередивши додаткову живу силу, військову та спеціальну техніку на прикордонних бойових позиціях у Басаркечарському районі та Гаракільсі, вірменські військові підрозділи атакували бойові пости азербайджанської армії у Кяльбаджарському та Лачинському районах», — йдеться у повідомленні.

Баку стверджує, що вірменські військові провели інтенсивний обстріл із різнокаліберної стрілецької зброї та гранатометів, завдавши шкоди бойовим постам азербайджанської армії та поранивши двох військових.

В Міноборони Азербайджану заявили, що у відповідь провели військову операцію, зупинивши просування вірменських військових й пошкодивши та захопивши їхню техніку.

«Настання вірменських військових підрозділів, які прагнули досягти короткострокової переваги, вдавшись до широкомасштабної провокації, зазнало повного краху в оперативно-тактичному аспекті. Спроба офіційного Єревану здійснити провокацію завершилася провалом», — заявили в установі.

Згодом Азербайджан повідомив, що Вірменія застосувала поблизу кордону артилерійські установки. У Міністерстві оборони країни стверджують, що вогнем у відповідь знищили протитанкову установку та міномет.

У відповідь вірменська сторона звинуватила в організації провокацій азербайджанських військових.

«16 листопада близько 13:00 підрозділи Збройних сил Азербайджану здійснили чергову провокацію у напрямку східного кордону Республіки Вірменія, обстрілявши вірменські позиції. Підрозділи Збройних сил РА провели дії у відповідь для запобігання наступу противника», — йдеться у заяві Міністерства оборони країни.

За даними відомства, на кордоні відбуваються локальні бойові сутички, у ході яких Азербайджан використовує артилерію, бронетехніку та вогнепальну зброю різного калібру. Вірменія стверджує, що вогнем у відповідь знищила азербайджанську бронетехніку.

Читайте також: На польському кордоні немає міграційної кризи. Це російське вторгнення

Схожі новини