Передплата 2024 «Добрий господар»

«Кожна перемога нашого фільму - це крок до перемоги у цій війні»

Нагороду «Найкраща актриса» на Міжнародному кінофестивалі під патронатом Ватикану в Італії отримала львів’янка Наталія Половинка

Українська співачка та актриса зі Львова, директор-художній керівник Театрального центру «Слово і голоС», лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, заслужена артистка України Наталія Половинка вп’яте визнана найкращою актрисою за головну роль в українській військовій драмі «Мати Апостолів», режисером якої виступив Заза Буадзе.

Наталія Половинка. Фото пресслужби Театрального центру "Слово і голоС".
Наталія Половинка. Фото пресслужби Театрального центру "Слово і голоС".

В італійському місті Терні відбувся 17-й кінофестиваль Terni Film Festival. На святі кіно, яке тривало в Італії з 6 по 14 листопада український фільм «Мати Апостолів» отримав Гран-прі фестивалю — як найкращий фільм і ще три інші призи: Нагорода екуменічного журі Ватикану, «Найкраща акторка» — Наталія Половинка, «Найкращий саундтрек» — Роман Григорів та Ілля Разумейко.

І це вже не перша така висока нагорода, яку за цю стрічку отримала команда творців. На сьогодні це вже 25 призів і номінацій на найпрестижніших кінофестивалях українського та закордонного кіно.

За словами продюсера фільму Дмитра Овечкіна, Наталія Половинка за роль матері Софії в цьому фільмі отримала вже п’ять престижних міжнародних нагород: три «Найкраща актриса», «Найкращий актор фестивалю», «Найкраща жіноча роль».

«Це дуже важлива для мене перемога. Як, зрештою й усі перемоги цього фільму, — каже актриса Наталія Половинка. — Як ми, так і журі, до складу якого входили священники з усього світу, були здивовані й втішені, що їхня думка збіглася з думкою мистецького журі стосовно вибору найкращого фільму фестивалю. «Це не лише професійна перемога, а й духовна, людська», — сказали священники. На врученні премії я сказала: «Кожна перемога нашого фільму — це крок до перемоги у цій війні».

Фестиваль Terni Film Festival організовує Інститут теологічних та історико-соціальних досліджень ISTESS, єпархія Терні-Нарні-Амелія та Єпископальна конференція Умбрії під патронатом Папської ради з питань культури. Почесний президент фестивалю — кінорежисер Кшиштоф Зануссі.

Нагороди отримали особисто режисер фільму Заза Буазе та актриса Наталія Половинка.

Нагадаємо, «Мати Апостолів» — українська військова драма 2020 року, прем'єра в Україні відбулася 3 грудня. Режисер — Заза Буадзе, сценаристи — Ратха Макеєнкова і Заза Буадзе, продюсер Дмитро Овечкін, у ролях: Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський. Фільм знято за реальними подіями, які відбувалися на сході України в 2014—2015 роках. У пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованою територією, мати потрапляє у пекло війни і не лише шукає сина, але, маючи в серці велику любов і милосердя, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху.

Читайте також: «Не з чуток знаю, що таке бандити, перестрілка й кримінал. Усе це бачив у юнацтві»

Схожі новини