Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Естонія зміцнює кордони

  • 12.11.2021, 11:55
  • 447

Через міграційну кризу Естонія посилює кордони

Про це повідомляє естонський мовник ERR.

Як розповів міністр внутрішніх справ країни Крістян Яані, нині естонські Міністерство внутрішніх справ та Міноборони координують свою діяльність для укріплення кордону.

Яані підтвердив, що зовнішній кордон Естонії добре охороняється. Він пояснив, що будівництво кордону розпочали кілька років тому в районі, де, на думку експертів, найімовірніший незаконний перетин кордону. Водночас процес будівництва кордону прискорюється.

«Якщо потрібно буде діяти швидко, то є критичні місця, де ми встановимо тимчасові бар’єри», — сказав Яані, додавши, що міністр оборони Калле Лаанет вже домовляється про відправку коштів на об’єкт.

До охорони кордону, крім представників Департаменту поліції й прикордонної охорони, можуть залучити й добровільні воєнізовані формування Кайтселійт.

За словами естонського міністра оборони Калле Лаанета, в Естонії на складах зберігається понад 100 кілометрів колючого дроту. Військові готові доставити ці рулони, куди буде необхідно, сказав Лаанет.

«Нам більше не треба говорити про гібридну атаку. Більше цього ніхто не приховує, ні Лукашенко, ні Білорусь. Це все пряма атака з метою дестабілізації Польщі, Європейського Союзу вцілому, сусідів, союзників», — сказав міністр внутрішніх справ країни Крістян Яані.

Читайте також: «Потрібно терміново розгорнути підрозділи ЗСУ вздовж україно-білоруського кордону», — Порошенко

Схожі новини