Передплата 2024 «Добра кухня»

Таллінн у руїнах: естонцям показали, як може виглядати їхня країна під час війни

  • 22.02.2024, 11:20
  • 541

У Естонії художники зробити плакати із зображеннями Таллінна у руїнах, нагадуючи про те, що війна може дійти до Європейського Союзу

Фото Postimees.ee
Фото Postimees.ee

Йдеться про виставку художників Estookin та Ребеки Парбус. Виставку Hetk, що у перекладі з естонської означає «момент», може побачити кожен, без потреби відвідування галереї.

На рекламних щитах у кількох районах Таллінна експонують чотири види зруйнованого міського простору.

«В основі виставки запитання — за що ми можемо бути вдячні у сьогоднішньому нестабільному світі?», — пише джерело.

Роботи художників показуватимуть до 3 березня поточного року.

Дехто з художників похвалив виставку, назвавши зображення «сильними роботами», а дехто був вкрай невдоволений. Вони заявили, що такі зображення є «порушенням етичних норм», що такі кадри «не можна показувати дітям», хтось назвав «тупізмом та несмаком». Дехто — що це «нагнітання», «провокація», «нас привчають непомітно до війни». Такі думки публікували у соцмережах як естонською, так і російською мовами.

Роботи з’явилися на тлі так званої «втоми від війни» в Україні, яка, зокрема, проявляється в тому, що сюжети з Україною показують у новинах вже не на початку, а іноді вкінці випуску. Також виставка є нагадуванням того, що Естонія межує з країною-агресоркою, лідера якої Міжнародний кримінальний суд оголосив у розшук.

Схожі новини