Передплата 2024 ВЗ

Суд скасував блокування аукціонів на закупівлю електроенергії з Росії та Білорусі

  • 01.11.2021, 16:15
  • 540

Окружний адміністративний суд Києва розблокував аукціони на імпорт електроенергії

«Окружний адміністративний суд Києва задовольнив клопотання НКРЕКП про скасування заходів забезпечення позову „ДТЕК Західенерго“, які спричинили вимушене призупинення всіх аукціонів з розподілу доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж. Текст ухвали про скасування забезпечення позову можна», — повідомили у пресслужбі «Укренерго».

Як відзначається, наразі НЕК «Укренерго» проводить технічні роботи, які дозволять відновити проведення аукціонів на електронній платформі.

Орієнтовна дата проведення добових аукціонів в електронній платформі — 1 листопада 2021 року для дня постачання 3 листопада 2021 року.

30 жовтня голова комітету Верховної ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що імпорту електроенергії із Російської Федерації та Білорусі з 1 листопада не буде, оскільки відповідні аукціони на продаж електроенергії не були проведені. Заборона на імпорт електроенергії з Білорусі та Росії діяла до 1 листопада і станом на 28 жовтня НКРЕКП не продовжувала дію цього обмеження. Повідомлялось, що з 1 листопада Україна відновить імпорт електроенергії з Білорусі.

Читайте також: Як Україні скористатися газовою кризою у Європі для прискорення повернення Криму

Схожі новини