Передплата 2024 «Добрий господар»

Снігоприбиральна техніка до зими готова?

На піскосуміш у бюджеті передбачили 44 мільйони гривень

Снігоприбиральна техніка до зими готова?
Снігоприбиральна техніка до зими готова?

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк запевнила, що цього року в місті не буде колапсу з прибиранням вулиць від снігу, як було торік. Комунальні служби міста, переконує чиновниця, належно підготовлені до зими: на дорогах працюватимуть 137 одиниць комунальної техніки, а також укладено угоди для додаткового залучення ще 107 одиниць техніки приватної.

«Із 11 по 18 жовтня трива­ла перевірка стану комунальної снігоприбиральної техніки, — за­значила Ірина Маруняк. — Пе­ревірка була за участі представ­ників поліції, ДСНС, управління надзвичайних ситуацій, шляхо­ремонтних підприємств (ШРП) і департаменту житлового гос­подарства та інфраструктури… Перевірили всю техніку, яка є у чотирьох ШРП. Додатково бу­демо залучати приватну техні­ку. Відповідні угоди укладають управлінські компанії, щоб у ви­падку великих снігопадів було достатньо техніки, яка виїжджа­тиме на львівські дороги для прибирання».

Для посипання доріг заку­плено 10 тисяч кубометрів піс­косуміші. У планах — закупити ще 9,8 тисячі кубометрів. Усьо­го на піскосуміш у міській скарб­ниці передбачили 44 мільйони гривень. «Також закуповуємо сіль і реагенти, — зазначає Іри­на Маруняк. — Реагентами бу­демо посипати пішохідну зону у Галицькому районі, сіллю — до­роги. Запланували, що цієї зими сіллю будемо посипати 60 магі­стральних доріг у різних райо­нах. Це робимо для того, щоб зменшити кількість піску на ву­лицях, який на весну залиша­ється між бордюрами і у до­щоприймачах. Піскосумішшю будемо посипати підйоми та внутріквартальні дороги. Від піскосуміші не відмовляємося, але поступово переходимо на сіль і реагенти».

А ось депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич розповів для «ВЗ», що перевірка снігоприбиральної техніки від­булася… ледь не таємно. Мов­ляв, туди не запросили жодного депутата мерії, зокрема з про­фільної комісії з питань інже­нерного господарства… «Під­тримую ідею щодо підписання договорів з будівельними ком­паніями, які нададуть свою тех­ніку для прибирання вулиць, бо комунальна із завданням не справляється, — наголосив де­путат. — Утім, за моїми даними, жодного такого договору ще не підписали. А такі документи по­трібні — як гарантія оренди тех­ніки. Це краще, ніж домовляти­ся, коли вже випаде сніг. Бо тоді ціна за прибирання буде ви­щою».

Читайте також: Рейтинг комфортних міст: Тернопіль очолив список, Львів — пасе задніх

Схожі новини