Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лосі прийшли на екскурсію до Львова

Які тільки звірі не живуть у місті Лева та в його околицях! Днями список львівської фауни розширився за рахунок... лосів

Лосі прийшли на екскурсію до Львова
Лосі прийшли на екскурсію до Львова

Парочку цих велетнів бачили у болотистих хащах природного заказника «Торфовище Білогорща» поблизу однойменного мікрорайону. А львів’янин Іван Мельник навіть зняв їхні силуети на відео.

Зоологи припускають, що «лісо­ві корови» (так часто називають цих тварин) могли примандрувати з По­лісся. Їм комфортно живеться там, де во­логі ґрунти, де є озера, де ростуть осика і густі чагарники. Саме такі ландшафти пе­реважають у багатогектарному заказнику біля Білогорщі, що у Залізничному мікро­районі Львова.

Головне, щоб лосів не турбували бра­коньєри і надто допитливі туристи. Із ек­зотичних братів наших менших королів­ське місто останніми роками провідували дикі кабани, козулі, вовки, борсуки. А чу­дернацьких птахів і не злічити. Візити ди­ких тварин натуралісти пояснюють ве­ликою кількістю паркових зон у Львові, достатньою кормовою базою і… соціалі­зацією — звиканням до людей, до галасливого ритму життя Леополіса.

Читайте також: «Бабусю, до мене прийшов пес, ліг біля ніг і помирає…»

Схожі новини