Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Помилки у санкційних списках були у транслітерації прізвищ", - представник МВС

  • 17.10.2021, 17:15
  • 504

Представник Міністерства внутрішніх справ часів Арсена Авакова Ярослав Тракало заявив, що МВС нікого помилково не "зараховувало" до криміналітету, а нинішні зміни в санкційному списку є "косметичними"

Фото поліції
Фото поліції

Про це ексзаступник директора Департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало розповів у коментарі УП.

Тракало заявив, що інформація щодо так званого «переліку 108» — неправдива.

За його словами, на засіданні 15 жовтня РНБО лише зробила уточнення щодо правильності написання транслітерації (написання прізвища та імені латинськими літерами) прізвищ та дат народження поданих громадян.

Наприклад, № 1 Єсін Єгор в англійській транслітерації по списку Yesin Yegor у нинішньому варіанті виправлений на Esin Egor (змінилися перша буква імені і прізвища в англ. транслітерації).

Або № 3 Лисенко Сергій — Lysenko Serhi на Lysenko Serhii (додалася в прізвищі остання ще одна англійська літера i).

Тракало пояснює, що «злодії у законі» часто мають по кілька паспортів, де може відрізнятися навіть на одну літеру правопис прізвища або ж дата народження.

«Тому варто зазначити, що усі проєкти рішень на засідання РНБО готує апарат РНБО. Після цього подані матеріали затверджує секретар Ради Нацбезпеки. Він також перед внесенням на розгляд погоджує їх із президентом. І тільки після усіх цих „формальностей“, а насправді — складних і відповідальних етапів державної роботи кожного члена Ради нацбезпеки і оборони, куди, до слова, входять не якісь статисти, а генеральний прокурор, голова Служби безпеки України, голова Служби Зовнішньої розвідки, міністр оборони — проєкт рішення скеровують на розгляд членів РНБО. До речі, після затвердження на засіданні рішення РНБО в дію своїм указом вводить саме президент», — наголосив Тракало.

Читайте також: Ну, помилилися… З ким не буває

Схожі новини