Передплата 2024 «Добрий господар»

У міськраді Львова розглянуть петицію про демонтаж пам'ятника Моцарту

  • 15.10.2021, 15:35
  • 759

Для розгляду питання демонтажу пам’ятника зібрали необхідну кількість підписів

Фото: Варіанти
Фото: Варіанти

Як повідомляє ZAXID.NET, за півтора місяці петицію підписали 500 осіб. Цього достатньо для розгляду питання демонтажу пам’ятника депутатами Львівської міськради на одному з наступних пленарних засідань.

Петицію 30 вересня зареєструвала львів'янка Наталія Криничанка, адже вважає, що пам'ятник встановлений не законно й «спотворює мистецький простір Львова». Петиція змогла зібрати необхідні для розгляду депутатами 500 голосів за півтора місяці. Тепер на сесії її мають розглянути депутати. Якщо петицію підтримають, тоді профільний департамент розробить дорожню карту для реалізації петиції.

Ще одну петицію про демонтаж пам’ятника 5 липня зареєстрував депутат Львівської обласної ради від «Європейської солідарності» Володимир Квурт, однак за два місяці вона так і не змогла зібрати необхідну для розгляду кількість голосів.

Пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту у Львові встановили у межах п'ятого ювілейного фестивалю LvivMozArt та на честь його 230-річчя з дня народження. Пам’ятник спроектував австрійський скульптор Себастьян Швайкерта.

Читайте також: Новий львівський вояж «Динамо»

Схожі новини