Передплата 2024 «Добре здоров’я»

СБУ допитала затриманого бойовика “ЛНР” (відео)

  • 14.10.2021, 18:55
  • 700

Бойовик грубо порушив досягнуті домовленості, перебувавши зі зброєю на забороненій території

Як повідомляє пресслужба, СБУ, завданням затриманого, погодженим у рамках Тристоронньої контактної групи, мало бути розмінування сусідньої ділянки. На ній планується відкрити новий пункт пропуску з тимчасово окупованими територіями.

Як вдалося встановити співробітникам СБУ, затриманий — виходець з Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.

У 2014 році він вступив до лав бандформування «Брянка СССР». Згодом «служив» у мінометному взводі та брав активну участь у спротиві силам АТО\ООС на Луганщині. Зокрема, обстрілював з міномету позиції українських військових у Попасній та Золотому.

Під час затримання чоловік мав при собі пістолет, військовий квиток та посвідчення СЦКК (Спеціального центру контролю та координації припинення вогню). Нагадаємо, що носити зброю співробітникам СЦКК заборонено.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину за ч.2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Львівському бронетанковому заводі виявили корупцію

Схожі новини