Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Неповнолітні зможуть їздити громадським транспортом без COVID-сертифікатів та ПЛР-тестів

  • 12.10.2021, 15:55
  • 551

Нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які розпочнуть діяти з 21 жовтня, не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачене оформлення COVID-сертифікату та отримання щеплення від коронавірусу

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Діти до 18 років зможуть користуватись громадським транспортом у поїздках між регіонами без пред’явлення негативних тестів на COVID-19 та сертифікатів чи міжнародних свідоцтв про щеплення. Для дітей віком від 12 років залишається обов’язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема транспорті», — пояснив Ляшко.

Він додав, що нові правила перевезень поширюються на повнолітніх осіб: громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Йдеться водіїв, членів екіпажу авіа- та залізничного транспорту.

Напередодні Уряд ухвалив рішення, згідно з яким міжрегіональні перевезення у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епідбезпеки будуть дозволені тільки пасажирам із негативним результатом тесту на коронавірус або сертифікатом вакцинації.

За рішенням уряду, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки будуть дозволені тільки за наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів документів, що підтверджують отримання щеплення проти коронавірусу або негативний результат тесту на COVID-19.

Водії, екіпаж та пасажири міжрегіональних рейсів повинні мати:

  • або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (для «жовтої» зони достатньо підтвердження отримання однієї дози щеплення);
  • або міжнародний/внутрішній/ іноземний сертифікат, що підтверджує проходження повного курсу вакцинації проти COVID-19 (підходить будь-яка з дозволених ВООЗ), негативний результат ПЛР-тестування на коронавірус або одужання від цієї хвороби, що підтверджений через «Дію»;
  • або негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР чи експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 не старше 72 години.

Нові правила стосуватимуться будь-яких перевезень між регіонами (регулярних та нерегулярних рейсів автомобільного, авіаційного та залізничного транспорту).

Водночас аналогічних правил у міському та внутрішньообласному транспорті не впроваджуватимуть.

Відповідальний за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів перевізник.

Читайте також: У ресторан, супермаркет чи торговий центр без паспорта вакцинації — зась!

Схожі новини