Передплата 2024 «Добрий господар»

Справа «вагнерівців»: окупанти могли знати про операцію України

  • 07.10.2021, 08:55
  • 367

Розвідка надала Тимчасовій слідчій комісії щодо "вагнерівців" дані, які вказують на те, що спецслужби Росії могли знати про спеціальні заходи України

Про це повідомила голова ТСК Мар'яна Безугла, передає кореспондентка Суспільного.

«Було опрацьовано з нашими розвідувальними органами і ми отримали інформацію від розвідувального співтовариства, яка потенційно підтверджує, що російські спецслужби могли знати про спеціальні заходи, які проводились з українського боку уже з травня 2020 року як мінімум. І відповідно якщо деталізувати, то це ГРУ ГШ (Головне розвідувальне управління Генерального штабу — ред.) з липня, а ФСБ РФ (Федеральна служба безпеки — ред.) з травня 2020 року», — повідомила Безугла.

Окрім того, Безугла зазначила, що у ТСК є інформація про те, хто і коли з української сторони дав розпорядження про перенесення чи призупинення спецоперації.

«ТСК отримала цю інформацію. При цьому є певні дані, які збігаються з різних джерел, є певні дані, які ще мають бути перевірені, викликають питання, але це інформація закрита і я не можу її називати», — відзначила очільниця ТСК.

Читайте також: «Зеленський все життя хотів потрапити на шпальти світових медіа: мрії збуваються»

Схожі новини