Передплата 2024 «Добра кухня»

«ТСК по фортифікаціях та закупівлі БПЛА має очолити представник опозиції»

  • 09.08.2024, 11:18
  • 242

Тимчасову спеціальну комісію по фортифікаціях та закупівлі БПЛА має очолити представник опозиції, а не представник від владної більшості, звинувачений в корупції

Про це сказав Петро Порошенко на брифінгу.

Він підкреслив, що «Європейська Солідарність» наполягає на відновленні засідання Верховної Ради для розгляду питань щодо боротьби з корупцією та якнайшвидшому розблокуванні роботи ТСК по фортифікаціях.

«Ми вимагаємо термінової зміни керівництва відповідної тимчасової спеціальної комісії. Зміни її статусу на тимчасову слідчу комісію», — наголосив Порошенко.

«Вже встановлені численні корупційні злочини, які були допущені при будівництві фортифікаційних споруд. Хочу наголосити, що починаючи з листопада наша політична сила вимагала негайної прозорості у будівництві фортифікаційних споруд, закупівлі техніки», — підкреслив п’ятий президент України.

«Вони за ціною, яка втричі перевищує ринкові ціни, закуповували матеріали для будівництва, закуповували техніку. Рахункова палата це також підтвердила. Наші представники у цій тимчасовій спеціальній комісії це підтвердили», — наголосив Порошенко.

«Комісія знову не збирається. Тому що голові комісії, який був поданий монобільшістю, пред’явлені звинувачення в корупції. І це далеко не перший голова комісії, делегований „Слугами народу“, який отримує звинувачення і офіційну підозру в корупції», — зазначив він.

«Тимчасові слідчі комісії - це парламентський орган контролю опозиції. Тому точно не можна допускати, щоб діюча влада, призначаючи своїх керівників тимчасових парламентських слідчих комісій блокувала розслідування і працювала лише на затягування процесу і кришування корупції», — підкреслив Порошенко.

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов також додав: «Категорична позиція „Євросолідарності“, що Верховна Рада терміново має замінити голову ТСК з питань фортифікацій і дронів Задорожнього на ефективного представника опозиції. Ми запропонували свою кандидатуру — це секретар комісії, депутат від „ЄС“ Михайло Бондар».

«Ми наполягаємо на тому, щоб комісія почала, нарешті, працювати. Бо такі самі зловживання відбуваються і з БПЛА. Уявіть собі, коли від ефективної роботи фортифікаційних споруд, від ефективної роботи засобів радіоелектронної боротьби, ефективної роботи БПЛА залежить життя українських воїнів і збереження української землі, вони в першу чергу спрямовують свої спроби красти саме на цих напрямах», — резюмував Петро Порошенко.

Схожі новини