Передплата 2024 ВЗ

Передумов для "червоної" зони карантину немає, - Львівська ОДА

  • 05.10.2021, 14:15
  • 619

Показники захворюваності на коронавірус у Львівській області відповідають "жовтій" зоні епіднебезпеки

Фото КМДА
Фото КМДА

Як розповів перший заступник голови Львівської облдержадміністарції Андрій Годик, рівень захворюваності та небезпеки епідситуації визначають за 6 показниками, які обчислюють щодоби з урахуванням даних за 3 або 14 днів (залежно від показника).

За чотирма з них Львівщина відповідає «жовтій» зоні.

Про це пише «Еспресо.Захід».

«Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 на Львівщині становить 16,5%, а межа „жовтої“ зони — 20%. На 100 тис населення кількість госпіталізацій 49,1% (крайній показник для „жовтої“ зони — 60%). Окрім того, є позитивна динаміка рівня госпіталізацій — на Львівщині цей показник становить 16,1% (межа жовтої зони — 50%), а завантаженість ліжок з киснем — 50,3% при межі 65%. Нещодавно мережа ліжкомісць для хворих на ковід зросла на 400 ліжок, всі вони забезпечені киснем», — наголосив заступник голови ЛОДА.

Чиновник зазначив, що від наступного спалаху захворюваності, який вже розпочинається, ми більш убезпечені, ніж коли це було у березні цього року.

«Майже 20% населення області вакциновані, всі види вакцин доступні у необхідній кількості, щодня працюють центри вакцинації. Тож закликаємо берегти себе, дотримуватися карантинних норм, і вакцинуватися!», — додав Андрій Годик.

Він також нагадав, що рішення про перехід в «червону» (чи у будь-яку іншу) зону епіднебезпеки ухвалює виключно Державна комісія ТЕБ і НС

«Наразі передумов, щоб стверджувати про те, що Львівщина увійшла або за декілька днів увійде в „червону“ зону, немає», — підсумував свій коментар Андрій Годик.

Читайте також: У Львові «червону зону» можуть запровадити вже з наступного тижня, — Садовий

Схожі новини