Передплата 2024 ВЗ

Популярний курорт відкривається для вакцинованих туристів

  • 27.09.2021, 16:30
  • 541

Влада Таїланду пом'якшує правила в'їзду туристів в окремі регіони країни

У понеділок, 27 вересня, влада Таїланду анонсувала відкриття для повністю вакцинованих туристів Бангкока та 9 курортних провінцій.

Дозвіл розпочне діяти із 1 листопада.

Як повідомляє Reuters, для туристів, які пройшли повний курс вакцинації, окрім Бангкока, стануть доступними курортні Чіангмай, Пхангнга, Крабі, Хуахін, Паттайя, Часам, а також острови Пхукет і Самуї, що від липня були відкриті для туристів у пілотному режимі.

Додамо, що безперешкодний відпочинок в Таїланді був недоступним упродовж 18 місяців, що призвело до колапсу туристичної галузі та багатомільйонних втрат бюджету.

Раніше влада вимагала від усіх, хто приїжджає, відбувати 14-денний карантин.

Разом з тим, для в’їзду в інші регіони країни навіть вакциновані туристи мають відбувати карантин. Щоправда, із 1 жовтня його термін скоротять із 14 до 7 днів для повністю вакцинованих і до 10 днів для тих, хто отримав лише першу дозу препарату від коронавірусу.

Водночас із кінця вересня у країні відбудуться деякі послаблення для місцевого бізнесу — за певних умов буде дозволена робота кінотеатрів, спортзалів і салонів краси, а також скоротять комендантську годину вночі.

У Таїланді зараз повністю вакциновано приблизно третину населення. Влада Королівства намагається пришвидшити цей процес після затримок постачання вакцини.

У планах — постачання понад 3 млн доз вакцини від коронавірусу, проте точні дати невідомі.

Читайте також: У Таїланді дозволили змішувати вакцини Sinovac та AstraZeneca

Схожі новини